Alimentació per la Fertilitat: Fruites

shutterstock_128252657 copia

 

La manera com ens alimentem és vital per la nostra salut, i en conseqüència juga un paper important en la nostra fertilitat. Hi ha determinats aliments que poden millorar-la, són aliments naturals que ens aporten els nutrients que intervenen en la bioquímica de la fertilitat.

La millor manera de preparar “el terreny” per una gestació és cuidant el nostre cos, adquirint hàbits saludables com practicar exercici regular, tenir una alimentació natural i equilibrada, coneixent els aliments que poden optimitzar la fertilitat…

 

Què he de fer per millorar la meva fertilitat a través de l’alimentació?

Menjar aliments naturals d’origen ecològic
• Augmentar els aliments d’origen vegetal
• Incloure aliments rics en àcids grassos essencials
• Aportar aliments que cuidin la hipòfisi
• Augmentar la ingesta de fibra
• Tenir en compte els aliments rics en fito-estrògens
• Probiòtics

 

Quin paper tenen les fruites en l’alimentació fèrtil?

Les fruites són riques en vitamines, un dels nutrients principals per millorar la fertilitat.
Les vitamines són antioxidants que regeneren i revitalitzen el nostre cos, òrgans, teixits i cèl.lules… inclosos els vinculats amb la fertilitat (úter, òvuls, esperma…)

Es recomana menjar fruites fresques, de temporada i crues. Sempre que sigui possible menjar-les entre hores i no barrejar amb altres aliments , per evitar la seva oxidació a l’aparell digestiu, ja que al oxidar-se perden part de les seves propietats.

 

Fruites riques en beta-carotens (color groc-taronja)

Els beta-carotens són uns nutrients essencials per la fertilitat ja que actuen com a antioxidants dels teixits i a nivell de l’úter milloren les condicions de l’endometri afavorint la implantació de l’embrió.

A més els beta-carotens són precursors de la progesterona, hormona encarregada de mantenir l’embaràs i relaxar l’úter evitant contraccions prematures.

Entre les fruites riques en beta-carotens destaquen el préssec, la pinya, l’albercoc, el meló, el mango, la papaia, les prunes grogues…

 

Fruites riques en pro-antocianines (color vermell i morat)

Les pro-antocianines també són antioxidants.
Tenen un efecte protector del sistema cardio-vascular, afavorint la circulació sanguínia i la perfusió del teixits, entre ells l´úter.

Milloren la micro-circulació dels capilars uterins, afavorint l’entorn que acull l’embrió, protegint de sagnats i avortaments.

Entre les fruites riques en pro-antocianines destaquen les maduixes, les cireres, la síndria, la magrana, el raïm, els gerds, els nabius, les mores, les figues…

 

Fruites riques en vitamina C

La vitamina C és un potent antioxidant i té uns efectes molt positius sobre l’esperma, ja que millora el recompte, la morfologia i la mobilitat dels espermatozous.

Entre les fruites riques en vitamina C destaquen els cítrics com ara la taronja, la mandarina, la llimona, el kiwi…
Hem de tenir present que la nostra alimentació és vital per cuidar el nostre cos i la nostra salut. Cuidar la nostra alimentació és una manera conscient de millorar les condicions físiques per concebre una nova vida i facilitar-ho.

Si voleu més informació sobre aquest tema no dubteu en consultar-nos a espaimares@espaimares.cat

 

Bibliografia:
Fertilidad Natural. Método Naturista de Fertilidad Shantivir. Virginia Ruipérez González. Ed. La Casita de Paz. 2013

 

One Response to “Alimentació per la Fertilitat: Fruites

  • Sóc de Barcelona, 42 anys, i m’agradaria saber d’un centre proper on poder treballar el ioga (el cos, la ment…), per afavorir implantació en tractament de reproducció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *