Busques embaràs? Coneix el teu cicle

shutterstock_149888981

 

No hauria de ser així, però la majoria de les dones no mostrem interès per conèixer el nostre cicle fins que es desperta el rellotge biològic i busquem embaràs. En aquest moment salten totes les alarmes i ens adonem que el nostre cos, els nostres ritmes, el nostre cicle, són totalment desconeguts per a nosaltres.

Hem passat bona part de la nostra vida intentant evitar a tota costa un embaràs i ara que arriba el moment d’anar a buscar-lo, no coneixem com funciona el nostre cos i com podem facilitar que succeeixi.

La natura femenina és cíclica, els pics hormonals naturals ens porten de viatge per les diferents fases del cicle al llarg de cada mes. Amb cada cicle, el cos viu una transformació física, psicològica i emocional que el prepara per acollir una nova vida en el seu interior.

Malauradament en la nostra societat, la menstruació s’ha convertit en un fet “brut”, “dolorós”, “que hem d’amagar a tota costa”, mirem on mirem els missatges al voltant del cicle femení són negatius i quasi tots els productes relacionats amb ell són destinats a amagar-ho.

L’absència d’una cultura menstrual i les influències que rebem cada dia provoquen que les dones occidentals entrem en conflicte amb les exigències de la societat (estrès, horaris infernals, sobrecàrrega laboral, social i familiar…) i la necessitat d’enfonsar-nos en el nostre món interior i buscar un espai per escoltar les nostres necessitats, un racó de pau i calma per connectar en profunditat amb nosaltres mateixes i fluir amb ritmes naturals.

Aquest conflicte intern que moltes de nosaltres vivim ens fa oblidar que el nostre cicle és una font de salut i benestar, que ens permet renovar energies cada mes i que ens porta la possibilitat de ser mares en algun moment de la nostra vida.

 

Per tot el que hi ha escrit anteriorment i moltes coses més us proposem “fer les paus amb el vostre cicle” a través d’un treball d’observació.

Observar els canvis físics, psicològics i emocionals que es produeixen al llarg del cicle ens aporta moltíssima informació sobre nosaltres, ens permet connectar amb la nostra natura cíclica i ens ajudarà a configurar un plànol d’autoconeixement complet, de manera que puguem usar tota la informació a favor nostre.

Observar el teu cicle et proporcionarà una informació molt vàlida, independentment del moment vital en què et trobis. Potser estàs buscant embaràs o pel contrari vols evitar-ho, potser simplement vols conèixer el teu cicle… sigui com sigui és un bon moment per començar.

La proposta inicial és observar el teu cicle sense jutjar res, sense buscar res específic, es tracta de prendre un primer contacte i anar apuntant el que sents, observes, és un primer pas per conèixer-te millor.

Per facilitar-te la feina hem creat una plantilla circular en què podràs apuntar totes les observacions que vagis realitzant dia a dia i així configurar el teu propi mapa. No t’oblidis d’anotar tot el que et sembli rellevant i incloure aspectes físics, psicològics, emocionals…

De manera orientativa et facilitem una petita guia que et pot ajudar a configurar la teva gràfica:

 

  • Dia del cicle, recorda que el dia 1 és el primer dia de la menstruació
  • Data
  • Fase lunar
  • Canvis físics (pes, estat general, vitalitat, son, descans, sensació de gana, desig per coses dolces, dolor, molèsties…) 
  • Sexualitat (libido, somnis eròtics, seducció, excitació, característiques de les relacions sexuals…), observa quines sensacions reps de la teva vagina, vulva, úter.
  • Canvis mentals (capacitat de concentració, focalització, pensament dispers, presa de decisions, comunicació…)
  • Canvis emocionals (labilitat emocional, empatia, irritabilitat, autosuficiència, dependència…)
  • Observació dels somnis, intuïció, connexió amb la natura, necessitat d’introspecció, canvi, pau, calma…

 

Ara si que no tens excusa per observar el teu cicle i conèixer-te una mica més… A què esperes?

 

Ja pots descarregar la plantilla!

Descarrega

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *