Ioga Integral

Ioga-Yoga-integral-girona-respiració-exercici-meditació-relaxació-elasticitat-corporal

 

El Ioga Integral és accessible a tothom, i s’adapta a les necessitats de cada persona. Ets tu qui marcarà el ritme, tu seràs el teu propi mestre.

Quan practiques ioga aconsegueixes una connexió profunda amb tu mateix i amb l’univers, integrant la teva existència en aquest món de manera amorosa i conscient.

El Ioga ens recorda que som unió cos-ment-ànima, i ens permet integrar de manera conscient que formem part del món, de manera que tot allò que pensem, fem, sentim, desitgem, no només ens afecta a nosaltres i al nostre entorn més proper, va més enllà i la seva influència és universal.

 

Durant la pràctica de ioga integral tots els components de la persona hi participen plenament:

  • Les diferents parts del cos
  • Les estructures òssies, les cadenes musculars i les fàscies, les articulacions…
  • Les emocions, la sensibilitat, l’escolta activa, l’interiorització
  • La voluntat, la connexió, la confiança, la consciència…

 

A les sessions de Ioga Integral treballem:

 

Ioga-girona-integral-activitat-saludable-cura-cos-llevadora-relaxació-estrès-elasticitat-tonificació-respiració

 

Treball corporal

Com ens movem, la nostra postura, els gestos reflecteixen part de la nostra persona, com ara els nostres pensaments, sentiments, emocions, forma de veure i viure la vida…

De vegades l’estrès i les tensions es poden instal·lar en una part del cos i això provoca un desequilibri que afecta a les cadenes musculars, a les vísceres, les articulacions, els ossos… i pot provocar dolor.

A través de les Asanes (postures) podem alliberar aquestes tensions i permetre que el cos treballi de forma equilibrada alleujant les molèsties, ajudem a regular el Sistema Nerviós Autònom encarregat de regular les funcions involuntàries com la digestió, la freqüència cardíaca, la tensió arterial, la son… i equilibrem el sistema endocrí (hormonal).

Ioga-girona-integral-activitat-saludable-cura-cos-llevadora-relaxació-estrès-elasticitat-tonificació-respiració

 

Respiració

La respiració és essencial durant la pràctica de ioga i està present durant tota la sessió. Portar l’atenció a la nostra respiració ens ajuda a centrar-nos en la pràctica i els efectes que té en el cos.

El simple fet de fer una respiració conscient ajuda a calmar la ment i els pensaments,  equilibra el sistema nerviós, ajuda a interioritzar i escoltar el que succeeix al cos. Aporta calma, pau i tranquil·litat.

Els Pranayamas (exercicis respiratoris) ens aporten consciència de la respiració i beneficis puntual segons el tipus d’exercici. Podem ser estimulants, relaxants, equilibradors…

Ioga-girona-integral-activitat-saludable-cura-cos-llevadora-relaxació-estrès-elasticitat-tonificació-respiració

 

 

Relaxació

La relaxació és el moment de la pràctica durant la qual s’integren tots els beneficis de la sessió, ens ajuda a establir l’equilibri físic, psíquic i emocional.

Durant la relaxació totes les funcions vitals s’alenteixen, baixa el to muscular i l’activitat cerebral, és un moment realment regenerador.

Ioga-girona-integral-activitat-saludable-cura-cos-llevadora-relaxació-estrès-elasticitat-tonificació-respiració

 

 

Meditació

La meditació ens ajuda a connectar amb el nostre interior, crea l’espai per escoltar-nos i deixar passar els pensaments.

Ens ajuda a trobar-nos a nosaltres mateixos, a aconseguir l’equilibri i focalitzar les energies per  tenir una actitud més positiva davant la vida.

Les meditacions que practiquem són dinàmiques.

 

 

 

Recomanacions: Portar roba còmoda i una tovallola o pareo per posar sobre la màrfega.

Aportació:  42€ al mes

Horari: Dilluns 18,45-20,15h

Lloc: Bregma. Carrer Joan Reglà 13, Girona.

Guiat: Silvia Molina Instructora de Ioga Integral i professora de Shakti Dance

 

Apunta't

 

Comments are closed.