Embaràs i Chakres: Svadhisthana, el Chakra Sacre

shutterstock_73194646 copia

 

Els chakres són centres energètics que es localitzen a diferents parts del cos, cadascun té una manera particular de transformar l’energia vital i estan relacionats amb òrgans vitals, glàndules endocrines i el sistema limfàtic.

És important que es mantinguin equilibrats, permetent que l’energia flueixi lliurement per tot el cos. 

Svadhisthana és el segon chakra, el seu color és el taronja. Es localitza a la part superior del sacre, per sota del melic i està relacionat amb el sistema genito-urinari i les glàndules suprarenals. La seva àrea espinal associada és la primera vèrtebra lumbar.

El segon chakra està relacionat amb el desig, les emocions, els sentiments, l’instint de protecció i la creativitat. Normalment s’encarrega de l’assimilació de l’expressió sexual, els aliments, les idees i la creativitat, motiu pel qual sol ser anomenat centre de l’alegria i la creativitat.

Pel que fa a les emocions podríem dir que són l’evolució de la consciència a través del cos, al emocionar-nos la consciència flueix i aquest flux purifica i sana el nostre cos. És a partir d’aquí que podem obtenir canvis i moure aspectes del nostre ser. Moviment i emocions estan íntimament lligats, de fet quan volem reprimir una emoció aturem la nostra mobilitat. 

El moviment fa possible el canvi…, aspectes fonamentals del segon chakra.

Quan aquest chakra està equilibrat i tenim una base sòlida, podem viure la vida amb seguretat i sense pors, fluint sense oferir resistència… acceptant el que ens aporta l’Univers… CANVI.

La plenitud de Svadhisthana té molta relació amb la capacitat de donar i rebre AMOR… És un dels chakres més actius durant l’embaràs…,quan una dona desenvolupa aquesta capacitat, està “preparada” per ser mare i és a partir d’aquí que la vida és concebuda, anidada, gestada, protegida, alimentada i nascuda a aquest món… Pots sentir que la vida flueix a través de la creació en el teu cos, la teva ànima i el teu esperit.

L’element d’aquest chakra és l’aigua molt relacionat amb FLUIR, el moviment, els canvis, la falta de forma permanent i l’entrega.

Quan Svadhistana està equilibrat durant l’embaràs és natural fluir amb la vida acceptant allò que en presenta, deixar fluir el sentiments, les emocions i els desitjos, deixar anar les pors, les inseguretats i les preocupacions… acceptant els canvis… 

Fluir amb el part/naixement, confiant en tu mateixa, en la natura i en el teu bebè… obrint-te a ser MARE, deixant fluir la vida a través de tu, a través de Svadhisthana és tota una experiència que val la pena viure…

Entre el exercicis que equilibren aquest chakra destaquen la mobilitat de la pelvis, els malucs i el baix ventre com:

  • Cercles sufís
  • Balanceig de la pelvis 
  • Postura de la Deessa
  • Dansa del ventre

El segon chakra és pura creativitat que pot ser expressada de mil maneres, entre elles destaquen la dansa, el cant, el ioga, pintar, dibuixar … Totes aquestes activitats són ideals per practicar durant l’embaràs, ja que ens ajuden a equilibrar els chakres i ens permeten expressar-nos, deixant fluir la nostra energia, les nostres emocions, i per tant… la nostra consciència.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *