Temps de Tomàquets…

DSC01332

 

Sense dubte els tomàquets formen part d’una dieta saludable i equilibrada… són un dels principals aliments antioxidants.

A l’estiu val la pena gaudir del seu sabor, de les múltiples possibilitats que ens ofereixen a la cuina, i per suposat de les seves propietats!

Entre els elements que destaquen a la seva composició podem trobar el licopè responsable de la seva coloració vermella. Aquesta és una substància molt semblant als beta-carotens, té propietats anticancerígenes i estimula la formació de teixit ossi… de manera que és ideal durant la menopausa per prevenir problemes com la osteoporosi.

A més ajuda a reduir el colesterol… 

La cocció ajuda a alliberar aquesta substància i a la seva absorció per part de l’organisme.

Un altre element important és el glutatió, que té propietats antioxidants i ajuda a eliminar les toxines que s’acumulen al cos…

A més els tomàquets són rics en vitamina A i C, potassi, calci i aminoàcids (GABA) 

Destaquen les següents propietats:

  • Potents antioxidants
  • Ajuden a eliminar toxines
  • Estimulen el sistema immunològic
  • Estimulen la formació de teixit ossi
  • Ajuden a equilibrar els líquids corporals
  • Tenen propietats anticancerígenes
  • Ajuda a reduir la pressió arterial
  • Afavoreix la cicatrització de ferides (ús tòpic)
  • Té propietats afrodisíaques

Si us agraden… ara és el temps per gaudir del seu sabor… És poden cuinar de moltes maneres, menjar crus o cuits… les possibilitats són infinites…

Vull compartir amb vosaltres la meva recepta per fer gaspatxo… als meus fills els hi encanta i és una molt bona manera de aconseguir que mengin verdura…

 

Gaspatxo

  • 4 o 5 tomàquets grans i vermells… Si són ecològics millor
  • Mig pebrot vert.
  • 1 all mitjà (treure la part de dintre, és lo que repeteix)
  • Un tros petit de pà dur
  • Sal segons gust
  • Un rajolí de vinagre (posar més o menys quantitat segons el gust)
  • Un rajolí d’oli d’oliva 

DSC01335

 

Batre tot i posar a la nevera a refredar… Es pot servir amb uns “picatostes”, cogombre… Segons us agradi es pot afegir aigua per que quedi més clar o no afegir-ne si us agrada més consistent.

Aquesta recepta és molt suau, ideal per que els nens puguin menjar… si als adults els hi agrada més fort només cal afegir més vinagre i més all.

 

DSC01337

 

Espero que vagi de gust, ja m’explicareu si us ha agradat!

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *